zaterdag 20 oktober 2012

Halloween decoraties

Afbeeldingen via en viaOp 31 oktober is het Halloween. In Noord-Amerika wordt dit feest groots gevierd en ook in Nederland wordt er de laatste jaren steeds meer aandacht aan besteed. De naam Halloween komt van de Engelse term voor Allerheiligenavond (All Hallows Eve), de avond voor Allerheiligen (dat wij ook Nederland vieren op 1 november). Oorspronkelijk was het feest bedoelt om offers te brengen aan de goden om ze voor de goede oogst te bedanken en steun te vragen voor de komende winter. Later vermengde dit oogstdankfeest zich met Allerzielen, het feest ter ere van de doden. In Amerika verkleed men zich met Halloween in het algemeen als griezelig figuur. Heksen, geesten, zombies of figuren uit horrorfilms zijn erg populair. Kinderen gaan langs de deuren voor snoep (trick or treating), vergelijkbaar met het Sint Maarten feest dat in veel gebieden in Nederland gevierd wordt. 

In Nederland spelen diverse winkels in op het overgewaaide Halloween feest. Bij o.a. Xenos, blokker, kruidvat en jamin zijn Halloweendecoraties te krijgen. Dus je kunt nu, net als de Amerikanen, je huis omtoveren tot een echt spookhuis. Ben je een beetje creatief aangelegd dan kun je geïnspireerd door de vele halloweendecoraties op internet zelf aan de slag. Maak bijvoorbeeld de krans op de foto rechtsboven van oude kranten/boeken en papieren vleermuizen. Helemaal uitpakken voor je eigen Halloweenfeest doe je met een stijlvolle snoeptafel (foto links) vol zwart en wit snoepgoed en met zilververf bespoten pompoenen.

Afbeeldingen via, via en via
Decoraties met pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken met Halloween. Zwart geverfde of witte pompoenen met glitter en spinnen passen perfect bij een griezelfeest.

Afbeeldingen via en via

Een spookboeket op tafel met Halloween maak je door een bos bloemen te beplakken met verschillende kunstinsecten (foto links van Martha Stewart). Zwarte kraaien en glitterspinnenwebben geven je boekenkast de perfecte Halloween make-over. Lees hier hoe je zelf deze glitterspinnenwebben kunt maken.

Klik hieronder op "Meer lezen" voor meer Halloweendecoraties.

 

Afbeeldingen via en via
Halloween kan ook een leuke aanleiding zijn voor een griezeldiner met familie of vrienden.  Leef je helemaal uit op de aankleding van de eettafel met nep spinnenwebben, zwarte kaarsen en glitterschedels. De kleintjes kun je trakteren op een "echte" suikerspin (foto rechts).

Martha Stewart's pompoenen met muizen en een versierde voordeur. Afbeeldingen via en via.
Op de foto's hierboven zie je nog een aantal leuke idee├źn voor Halloween decoratie.

Witte pompoenen met spookgezicht en Halloweenslingers van Xenos. Afbeeldingen via en via.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...