vrijdag 17 augustus 2012

Buitenkeukens

Buitenkeuken van Tinello.

Het kwik komt vandaag en komend weekend op veel plaatsen boven de 30 en dat betekent dat er  volop zal worden gebarbecued in de Hollandse achtertuinen. Heerlijk op het terras in het zonnetje genieten met vrienden en familie. Glaasje rosé erbij en de geur van kolen, wachtend tot je je buikje overvol kan eten met al dat lekkers van de grill. 

Afbeeldingen via en via

 
Omdat uitgebreid koken tegenwoordig helemaal in is, is het niet vreemd dat ook aan het buiten koken steeds meer aandacht wordt besteed. De tijd van de simpele bbq die bij de eerste zomerse zonnestralen ergens vanuit een verloren hoekje wordt getoverd lijkt voorbij. Wie vandaag de dag buiten kookt (dat hoeft zich trouwens absoluut niet te beperken tot barbecueën alleen) heeft meer en meer de beschikking over een heuse buitenkeuken, van alle gemakken voorzien.

Moderne Patio Keuken in San Francisco (VS). Afbeelding via

 
Van een klein keukenblokje als aanvulling bij de barbecue, tot enorme keukens die zich kunnen meten met de reguliere binnenhuiskeuken. Met gasstel of zelfs met een oven, alles kan.

Kant en klare buitenkeuken van Hillhout
Buitenkeukens kun je, net als binnenkeukens, op maat (laten) maken of je kunt voor een kant en klare variant gaan die je tegenwoordig in veel tuincentra aantreft. Wie helemaal wil uitpakken met z'n buitenkeuken kan ook voor een design buitenkeuken gaan. 

Buitenkeuken van het Franse merk Outcook
De buitenkeuken op bovenstaande foto's is bijvoorbeeld van het Franse merk Outcook. Outcook heeft verschillende keukenmodules ontworpen waarmee je je eigen buitenkeuken kunt samenstellen. Zo zijn er modules met een grillplaat en modules met een spoelbak, maar er is bijvoorbeeld ook een leuke keukentrolley. De modules zijn in zeven verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je naar hartenlust kunt combineren. Helaas staan er geen prijzen op de website en is mij ook niet bekend of deze buitenkeuken ook in Nederland verkrijgbaar is.

Buitenkeuken van SB CollectionZ, o.a. verkrijgbaar via 'het paviljoentje'
Een design buitenkeuken die wel in Nederland verkrijgbaar is is bovenstaande buitenkeuken van SB CollectionZ. Een superstrak design in hout of in hoogglans wit. Zo zie je dat er tegenwoordig op het gebied van buitenkeukens van alles te krijgen is.

Mooie buitenkeuken met betonlook. Afbeelding via

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...