Een quiche is een open hartige taart. Het deeg kun je zelf maken, maar simpel bladerdeeg uit de diepvries gaat ook prima en het resultaat is net zo lekker. De beroemdste soort quiche is de Quiche Lorraine, een quiche met room en spek. Maar met de vulling kun je eindeloos variëren. Denk aan diverse soorten groenten zoals tomaat, ui of courgette met kaas of room. Combineer de door jou gekozen ingrediënten met eieren en doe dit in een met (blader)deeg bekleedde vorm en bak het in de oven tot het mooi opbolt en bruin wordt. Een quiche kan bijna niet mislukken, is geschikt voor vele verschillende gelegenheden en kan ruim van te voren al klaar gemaakt worden. Ideaal dus voor als er bezoek komt en je niet nog uren in de keuken wilt doorbrengen. Zodra de gasten op de bel drukken, de quiche even snel in de oven schuiven en wachten maar. Serveer een punt quiche met een lekkere frisse salade of Frans stokbrood voor een heerlijke lunch of een mooi voorgerecht. Quiche combineert heel goed met een koude droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Een heerlijke vulling voor een quiche is een combinatie van zalm en broccoli met kruidenkaas en crème fraîche. Hier het recept:
Broccoliquiche met zalm en kruidenkaas
Ingrediënten:
· Bladerdeeg (8 plakjes ontdooid)
· 250 gram broccoliroosjes
· 4 eieren
· 150 gram verse kruidenkaas
· Bekertje crème fraîche (200ml)
· zout (niet te zuinig)
· peper
· olie of boter voor de vorm
· 200 gram zalmfilet
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een springvorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Laat de plakjes overlappen en druk ze aan. Prik het bladerdeeg op een aantal plaatsen in met een vork. Blancheer de broccoliroosjes ongeveer 2 minuten in kokend water en snijd de zalmfilet in blokjes. Meng eieren, kaas en crème fraîche door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli en de zalm over het deeg en giet het eimengsel erover. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven totdat hij een mooi bruin kleurtje gekregen heeft.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten