Brownies zijn een populair soort gebak uit de Verenigde Staten en ze hebben veel weg van chocoladecake. Brownies worden in een lage ovenschaal, bakblik, of op de bakplaat gebakken en dan in vierkante stukken geserveerd. Brownies variƫren in structuur van een luchtige cakestructuur tot compact en kleverig. Je kunt brownies vullen met stukjes chocolade of noten of de brownies bedekken met chocoladeglazuur. In de VS worden ze vaak als dessert geserveerd met een bolletje ijs (de Amerikanen noemen dit 'Brownies a la mode'). Er bestaat ook een variant van brownies die gemaakt wordt zonder chocolade, de zogenoemde 'Blondies'.
Het onderstaande recept levert een meer luchtige soort brownies. Laat ze niet te lang in de oven bakken, anders worden ze droog.
Voor ongeveer 12 stuks is nodig:
- 125 gram pure chocolade
- 100 gram zachte boter of margarine
- 2 eieren
- 200 gram bruine basterdsuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 150 gram bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 100 gram gemalen hazelnoten (of walnoten)
- bloem en boter om de vorm mee in te vetten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten