Hieronder vind je een superlekker en heel eenvoudig recept
voor kip in een pittige satésaus. Het recept is gebaseerd op een recept dat ik
vorig jaar op de website van Albert Heijn vond. Het origineel combineert de
hete kip met een komkommersalade met gemberdressing. Komkommer smaakt inderdaad
heerlijk bij dit gerecht, alleen de gemberdressing was absoluut niet mijn
favoriet. De hete kip zeer zeker wel en die staat bij ons dan ook regelmatig op
tafel. Kortom een geweldig recept voor door de week!
Voor de hete kip heb je nodig (voor 2 personen):
- ½ pak witte rijst
- 2 kipfilets
- (wok)olie
- 100 ml ketjap manis
- 50 ml ketchup
- 1el sambal badjak
- 2 eetlepels (goedkope) pindakaas
Snijd de kipfilets in reepjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen
op het pak. Bak de kipfiletreepjes op hoog vuur in de (wok)olie tot ze goudbruin
beginnen te kleuren. Voeg de ketjap en de ketchup toe en genoeg water (ongeveer
een glas) totdat de kipfiletreepjes net niet onder staan. Laat alles op laag
vuur in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Voeg daarna 2 eetlepels pindakaas toe
(eventueel meer om de saus dikker te maken). Ik heb me ooit laten vertellen dat
voor de lekkerste satésaus, de goedkoopste pindakaas gebruikt moet worden. Ik
weet niet precies waarom, maar ik gebruik sindsdien de euroshopper pindakaas van
de AH en dat pakt altijd goed uit. Voeg ook ongeveer een eetlepel sambal
badjak toe (naar smaak meer of minder sambal toevoegen. Badjak is een vrij milde sambal. Andere soorten, zoals de bekendere oelek, zijn veel scherper van smaak en moeten spaarzamer gebruikt worden) en laat alles nog een
paar minuten door pruttelen. Serveer met de witte rijst. Lekker met komkommer en
kroepoek.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten