maandag 4 maart 2013

Recept - Wentelteefjes

Afbeelding links via Delicious Magazine, afbeelding rechts via My Invisible Crown (fotografie: Christy)
Wat doe je als je alleen nog oud brood in huis hebt en geen zin om naar de bakker te gaan? Juist, je maakt wentelteefjes! Heel makkelijk te maken, goedkoop en ook nog eens erg smakelijk. Het basisrecept is heel eenvoudig. Klop voor iedere snee brood die je wilt gebruiken een eitje met wat melk op in een diep bord. Wentel de sneetjes brood door het mengsel en bak de wentelteefjes in een koekenpan met wat boter. Als ze aan beide kanten bruin zijn leg je ze op een bord en bestrooi je ze met (poeder)suiker en eventueel een beetje kaneel. Zin in een culinairdere versie van deze ouderwetse lekkernij? In dit artikel geef ik je een aantal inspirerende recepten.

Bijvoorbeeld deze wentelteefjes (afbeelding linksboven) van peperkoek met vanille-ijs uit Delicious magazine. Ook een lust voor het oog zijn de wentelteefjes op de afbeelding rechtsboven. Christy van de blog My Invisible Crown geeft hier haar recept voor deze Banana Split Brioche French Toast; wentelteefjes van brioche brood met mascarpone, hazelnootlikeur, vers fruit en een karamelsaus. 

Afbeelding via VTM Koken (fotografie: Ann Vertriest)


Chocolade en fruit gaan prima samen met wentelteefjes. Maak bijvoorbeeld eens wentelteefjes met banaan en Nutella. Bekijk het recept op de site van VTM koken. Ook wentelteefjes met vanille-ijs en boerenjongens zijn een fijne combinatie. Bekijk het recept voor deze wentelteefjes op de site van het supermarkttijdschrift Boodschappen.

Afbeelding via Boodschappen

Je hoeft natuurlijk niet de oorspronkelijke vorm van het brood te behouden. Zo maakt Pim Haaksma op Smulweb een tompouce van wentelteefjes met ijs. Lees het recept hier. Op de website Pink Parsley een leuk idee voor prikkers van wentelteefjes en fruit. Eet smakelijk!

Afbeelding links via Smulweb, afbeelding rechts via Pink Parsley

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...