Afbeelding links courtesy of Paul |
Met dit regenachtige weer is het natuurlijk heerlijk om een lekker warm gerecht op tafel te zetten. En van een heerlijke pan chili con carne zul je zeker opwarmen. Chili con carne is Spaans voor Chili met vlees. Het gerecht vindt zijn oorsprong in de keuken van het grensgebied tussen de VS en Mexico. Chili con carne is heel eenvoudig te maken. Hieronder mijn recept.
Ingrediƫnten chili con carne (voor 4 personen):
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik cannellinibonen (Bonduelle) of witte bonen
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 flinke theelepel gemalen komijnzaad (djintin)
- mespunt kaneelpoeder
- 1 flinke theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel milde paprikapoeder
- peper en zout
- 300gr rundergehakt
- olijfolie
Bereidingswijze chili con carne:
Doe een flinke scheut olijfolie in een grote braadpan. Bak hierin de ui en de paprika een aantal minuten. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Begin met een theelepel en voeg eventueel naar smaak meer toe. Let op dat chilipoeder erg scherp is. Beter beetje bij beetje extra toevoegen dan te hete chili maken. Voeg het gehakt toe en zodra het gehakt gaar begint te worden voeg je de tomatenpuree toe. Bak deze ongeveer een minuutje aan. Voeg het blik tomatenblokjes, het blik kidneybonen (uitgelekt), het blik cannelonibonen (uitgelekt) en een beetje water toe (ongeveer een blik). Laat alles op een laag vuurtje ongeveer een uur pruttelen en je chili con carne is klaar! Je kunt deze chili o.a. combineren met witte rijst, brood, aardappelen of tortillachips. Voor een extra Mexicaans tintje kun je bij de chili con carne ook nog guacamole en sour cream bij serveren. Voor de kaasliefhebbers mag geraspte kaas over de chili natuurlijk niet ontbreken.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten