zondag 1 april 2012

Decoreren voor Pasen

Volgende week is het alweer Pasen. Doe hier inspiratie op om ook dit jaar je huis feestelijk te versieren. Foto links boven: Seasons geeft een werkbeschrijving voor het zelf maken van een leuk paasservies. Neem een tekening van een haas over op zelfklevend foliepapier en plak (wegwerp)servies. Lees hier de werkbeschrijving en download het hazenpatroon. Foto rechts: een mooi gedekte paastafel met blauwe accessoires. Een paastak met blauwe vlinders geeft deze tafelschikking net dat beetje extra (bron foto).
Kies voor roze of geel als accentkleur en decoreer de tafel met een loper van mos of een placemat van tuinkers en decoratieve hazen (foto linksboven en linksonder). Verse bloemen zijn ook leuk in een paastak. Maak kleine bolvaasjes met ijzerdraad vast aan de tak (foto rechtsboven). Leg geverfde paaseieren op een schaal en versier de rand (gebruik bijvoorbeeld een krans van steekschuim) met (verse) bloemen in een contrasterende kleur (foto rechtsonder). Chocoladepaashaasjes in een leuk mandje voegen een speels element toe aan een paastafel (foto rechtsonder)
Gebruik lege eierschalen om kleine plantjes of bloemetjes in te zetten (foto's 1,2 en 3). Gebruik mos als ondergrond voor paaseieren of maak van mos en wilgentenen leuke vogelnestjes voor paaseieren (foto's rechtsboven 1 en 2)

(kunst)Gras is ook uitermate geschikt om te verwerken in paasdecoraties, bijvoorbeeld in combinatie met een chocolade paashaasje (foto links), of in een houten frame voor aan de voordeur (foto rechts). Gebruik narcissen in een eierschaal als tafelstuk (foto linksonder) of ga voor een alternatieve witte paastak (foto rechtsonders)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...