dinsdag 10 april 2012

Het Billy Project Deel 2 - Creatief met Schoolbordverf

schoolbordenverfIn deel 1 van Het Billy Project kon je lezen dat wij creatief aan de slag gegaan zijn met onze nieuwe Billy boekenkasten van Ikea. Omdat wij de kasten als roomdivider gebruiken moesten iets verzinnen om de lelijke standaard achterwand te camoufleren. Wij kwamen op het idee om een mdf plaat met schoolbordverf te beschilderen en deze aan de kast te bevestigen. Schoolbordverf kan voor verschillende creatieve projecten gebruikt worden. Beschilder bijvoorbeeld de achterwand van je werkplek met magneetverf (gebruik meerdere lagen verf - eventueel vermengd met extra ijzerschaafsel - en test de magneetsterkte voordat je de lagen schoolbordenverf aanbrengt!) en schoolbordverf voor een echte “organiser-muur”(zie foto links - bron). In de kinderkamer zijn ook leuke toepassingen voor schoolbordverf te bedenken. Wil je niet de hele muur schilderen? Schilder dan alleen een cirkel of andere vorm op de muur met de schoolbordverf (foto rechts - bron)

schoolbordenverf als kalender
Een erg leuke toepassing voor schoolbordverf is het schilderen van een kalender op de muur. Gebruik verschillende grijstinten (foto links - bron) of ga voor standaard zwart (foto rechts - bron)

schoolbordenverfOok in de keuken is schoolbordverf of verschillende leuke manieren te gebruiken. Schilder bijvoorbeeld een (gedeelte van) een muur en gebruik het om recepten en boodschappenlijstje op te schrijven zoals op bovenstaande foto's (via, via, via, via)

schoolbordverfOp bovenstaande nog meer voorbeelden van hoe je schoolbordverf in de keuken kunt toepassen, bijvoorbeeld op de achterwand van open keukenkastjes. Bron foto's via,via,via, via, via

Schoolbordverf kan ook gebruikt worden als achterwand achter je bed. Krijt bijvoorbeeld een leuk klassiek bedframe op de muur. Bron foto's via, via, via

schoolbordverfCreativiteit kent geen grenzen met schoolbordverf. Teken een kroonluchter of een vogel op een tak op je muur, of ga voor mooie antieke fotolijstjes. Van een mooie fotolijst en schoolbordverf kun je ook een leuk memobord maken. Bron foto's via, via, via, via, via. In het laatste deel van deze blog reeks over het Billy Project kun je het eindresultaat van onze boekenkast bekijken.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat. Is er nog een deel 3 gekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook nieuwsgierig naar het resultaat van de Billy boekenkast. Kan je hiervan een foto plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook nieuwsgierig naar het resultaat van de Billy boekenkast. Kan je hiervan een foto plaatsen?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...