vrijdag 20 juli 2012

De inloopkast


Afbeeldingen via en via

Het is een droom voor menige vrouw: de inloopkast. Alle ruimte voor je jurkjes en pumps, alles keurig geordend en binnen handbereik. Vooral in Amerika is de inloopkast al jaren populair en een heel normaal onderdeel van een gemiddeld woonhuis. Maar ook de Europese vrouw wil graag veel kastruimte, liefst gescheiden van de garderobe van manlief, en offert steeds vaker een (slaap)kamer op om te gebruiken als inloopkast. Pure luxe. Carrie Bradshaw uit de succesvolle tv serie Sex and the City gaf het goede voorbeeld met een tjokvolle inloopkast vol Gucci en Manolo. Heineken wakkerde onze liefde voor de inloopkast in 2008 nog eens extra aan met onderstaande commercial waarin de inloopkast de hoofdrol kreeg.

 

Afbeeldingen via en via
Tegenwoordig zijn er in bijna alle bouwmarkten en vele woonwinkels inbouwsystemen te koop om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een inloopkast. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je inloopkast door een professionele meubelmaker in te laten bouwen. Houd er wel rekening mee dat het waarschijnlijk erg moeilijk wordt om je inloopkast mee te nemen, mocht je nog van plan zijn om te gaan verhuizen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Zo zijn er tal van houtsoorten en kleuren waaruit je kunt kiezen. Een leuk behangetje achter je inloopkast, zoals op de foto's hierboven, fleurt de boel een beetje op.

Afbeeldingen via en via

Bedenk van te voren wat je precies wil opbergen in je inloopkast. Hoeveel schoenen wil je kwijt? Heb je ook ruimte nodig voor laarzen? Hoeveel legruimte en hoeveel hangruimte heb je nodig? Lades zijn bijvoorbeeld erg handig om kleine kledingstukken zoals sokken en lingerie op te bergen. Kleinere vakken in de inloopkast kunnen dienen als opbergvakken voor schoenen, zo vind je altijd snel het juiste paar.

Ikea garderobe kast zonder deuren voor het inloopkast gevoel. Afbeelding via

Een garderobe systeem van Ikea is een heel eenvoudige en relatief goedkope oplossing voor het maken van een inloopkast. Je kunt de kast helemaal naar smaak aanpassen en ook eenvoudig uitbreiden.

Afbeeldingen via en via
Daglicht zou ideaal zijn voor in je inloopkast, maar is niet altijd mogelijk. Heb je geen natuurlijk licht in je inloopkast, zorg dan voor voldoende goede verlichting. Je kunt ervoor kiezen om spotjes in te bouwen of om bijvoorbeeld wandlampjes op verschillende plekken aan de inloopkast te bevestigen. Wil je echt zorgen voor een luxueus gevoel? Kies dan voor een mooie kroonluchter of een andere hanglamp. Een item dat absoluut niet mag ontbreken in een goede inloopkast is uiteraard een spiegel. Bij voorkeur kies je een spiegel waarin je jezelf volledig kan zien. Bijkomend voordeel van een grote spiegel is dat het de ruimte groter doet lijken.

Afbeelding via

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...