woensdag 20 maart 2013

Paaseieren verven

paaseieren verven
Afbeeldingen via mom.me

Een hele eenvoudige manier om paaseieren te verven is door stiften te gebruiken. De website mom.me geeft leuke idee├źn voor het gebruiken van stiften om de eieren te decoreren met kuikentjes of polkadots zoals op de afbeeldingen hierboven. Bruynzeel heeft speciale eierstiften waarmee je helemaal veilig je paaseieren kunt decoreren. Een setje stiften kost ongeveer 2 euro en ze zijn te koop bij hobbyzaken of bijvoorbeeld online bij Balluca.

paaseieren verven
Afbeelding links via See Jane Blog en afbeelding rechts via Obviously SweetOp de afbeeldingen hierboven inspiratie van See Jane Blog en van Obviously Sweet voor bruin- en zwart-witte paaseieren. Jane van See Jane Blog heeft een heuse paaseierendecoratieparty gehouden voor het decoreren van haar paaseieren. Dus als je geen zin hebt om het alleen te doen misschien nog wel een leuk idee voor jou?

Paaseieren verven met leuke patroontjes doe je door de eieren eerst te beplakken voor je ze onderdompelt in een verfbadje. Beplak ze bijvoorbeeld met tape of omwikkel ze met een elastiekje voor een streepjespatroon. Ga naar deze website van Martha Stewart om te zien hoe je paaseieren kan verven met een leuk grafisch streepjespatroon in verschillende kleuren en letter.

Paaseieren verven met polkadots kun je ook doen zonder stiften. Beplak de eieren voordat je ze doet verven met ronde stickertjes. Op de afbeelding linksonder zie je de lichtblauwe polkadot eieren van Sandee. Op haar website la receta de la felicidad legt zij uit hoe je deze eieren kunt maken (site is in het Spaans, maar een Engelse vertaling is beschikbaar). Op deze manier kun je niet alleen stipjes aanbrengen maar ook allerlei andere vormen. Gebruik bijvoorbeeld een ponsje om vormpjes uit stickerpapier te ponsen. Geen zin om paaseieren te verven? Je kunt de paaseieren natuurlijk ook decoreren met bijvoorbeeld lintjes (zoals op de afbeelding rechtsonder) of stickers.

paaseieren verven
Afbeelding links via La Receta de la Felicidad en afbeelding rechts via Better Homes and Gardens


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...