vrijdag 26 juli 2013

De stijl van ontwerper Marcel Wolterinck

Serre Marcel Wolterinck
Serre ontworpen door Marcel Wolterinck, afbeelding via Welke
Enige tijd geleden kwam ik bovenstaande foto tegen op de website Welke. Ik vond de serre toen al prachtig en kwam toevallig de foto vandaag weer tegen op internet. Wie wil er nou niet zo'n serre achter zijn huis om heerlijk te kunnen genieten van de zwoele zomeravonden of om lekker voor de open haard te kruipen zodra de temperaturen in het najaar weer omlaag gaan. Omdat de naam van de ontwerper er deze keer bij stond was ik nieuwsgierig geworden naar de rest van zijn werk. De ontwerper is Marcel Wolterinck. Zijn ontwerpstijl wordt omschreven als puur, ingetogen, natuurlijk en met een twist.

Marcel Wolterinck
Woonkamer ontworpen door Marcel Wolterinck, afbeelding via Marcel Wolterinck
Op jonge leeftijd wist Marcel Wolterinck dat hij graag bloemist wilde worden. Hij volgde een opleiding, werd zelfs meesterbinder (de hoogste titel in de bloemsierkunst) en opende samen met zijn vrouw een eigen bloemenzaak. Al snel breidde hij zijn onderneming uit met het ontwerpen van tuinen en interieurs en de aankleding van evenementen. In zijn ontwerpen zie je de hand van de bloemist regelmatig terug. Hij maakt veel gebruik van planten en bloemen in vaak grote uitbundige potten en vazen. Op bovenstaande afbeelding zie je een woonkamer ontworpen door Marcel Wolterinck in een villa in Nijmegen. Het interieur heeft de sfeer gekregen van een luxe vijfsterrenhotel.

Keuken Marcel Wolterinck
Keuken ontworpen door Marcel Wolterinck, afbeelding via Marcel Wolterinck
Deze prachtige robuuste ingetogen landelijke keuken kreeg een plekje in een woonhuis in Laren. Bekijk meer foto's op de website van Marcel Wolterinck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...