Zelfgemaakte pizza met gegrilde aubergine, ui, rode paprika, basilicum en mozzarella. |
Ingrediƫnten voor twee pizza's (van ongeveer 25 cm doorsnede):
voor de bodem:
- 250 gram bloem (en extra bloem om te bestuiven)
- 1 theelepel (zee)zout
- 1/2 pakje gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 100ml lauwwarm water
- 4 eetlepels passata (of andere tomatensaus)
- Italiaanse kruiden (gedroogd)
- 1 bolletje mozzarella en/of andere kaas
- Groenten en vlees naar keuze
Snijd ondertussen alle beleg voor de pizza. Hier kun je zelf eindeloos mee variƫren. Lekker is bijvoorbeeld pizza met champignons, ui, paprika en salami/servelaat. De pizza op de foto is een pizza met gegrilde aubergine, ui, rode paprika, basilicum en mozzarella. Snijd hiervoor de aubergine in plakken en bestrooi ze met zout. Laat de aubergines zo ongeveer een half uurtje staan en dep ze daarna droog. Bestrijk de plakken aubergine lichtjes met olijfolie en gril ze in een grillpan of onder de grill van de oven. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in dunne reepjes.
Verdeel het deeg in twee ballen en rol ze op een bebloemde ondergrond uit tot de gewenste dikte. (Doe dit vlak voordat je de pizza in de oven doet anders droogt het deeg uit.) Bestrijk de pizzabodem dun met de passata en strooi er de gedroogde kruiden over. Beleg de pizza met de groenten en verkruimel een half bolletje mozzarella over de pizza. Bak de pizza in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 220 graden tot de kaas gesmolten is en een mooi bruin kleurtje gekregen heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten