woensdag 6 juni 2012

Modern Delfts Blauw

Delfts blauw lijkt de laatste tijd weer helemaal in. Verschillende ontwerpers hebben zich door het typisch Hollandse porselein laten inspireren. Zo heeft Royal Delft dit jaar hun Delfts blauwe producten in een modern jasje gestoken met de collectie Blue D1635 (refererend aan het jaar waarin de porselein fabriek van Royal Delft haar deuren opende). De collectie is te bekijken en (binnenkort weer) te koop via de website van Royal Delft.

Links Belly Tea Story van Royal Delft - Rechts Touch of Blue Bowl van Royal Delft


De collectie bestaat o.a. uit het schattige theeservies met de naam Belly Tea Story, ontworpen door Chris Koens en een serie schalen en kommen met subtiele Delfts blauwe accenten genaamd Touch of Blue, ontworpen door Arian Brekfeld.

1. Kommen van &K 2. Mok van Delfts Blond 3. Bord "geluk" van Diskus


Er zijn nog meer moderne varianten van Delfts blauw te krijgen. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld bij 1) de set kommen ontworpen door Anouk voor &Klevering, bij 2) een kopje van het Delfts Blond servies van Blond Amsterdam en bij 3) een bord uit de Diskus serie van Royal Delft met inspirerende teksten in sierlijke Delfts blauwe letters. De teksten op de borden, ontworpen door Nicole van Schouwenburg gaan over uiteenlopende onderwerpen. Op het bord "geluk" staat bijvoorbeeld de tekst: "Zie je de parels van je leven? Dan heb je zó een snoer van geluk. De knopen ertussen beschermen de parels. Komt voor dat je alleen maar de knopen ziet. Toch kunnen parel en knoop niet zonder elkaar in een stevig parelsnoer. Noem mij je parels en ik knoop er een snoer van."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...