dinsdag 11 september 2012

Binnenkijken in de Buurt - Begijnenhofstraat Sittard

In een van de mooiste straatjes van Sittard, in het oude stadscentrum tussen de kerken, staat dit mooie huis te koop. De woning is een beschermd stadsgezicht met veel authentieke kenmerken zoals hoge plafonds met ornamenten, originele plavuizen vloeren en glas-in-loodramen. Gerenommeerde woonbladen zoals Eigen Huis & Interieur en Stijlvol Wonen schreven er ooit artikelen over.



Het huis is volledig gerenoveerd waarbij gebruik gemaakt is van luxe materialen. Zo zijn er Vola kranen en is het sanitair van niemand minder dan Philippe Starck. Voor de inrichting is gekozen voor een mix tussen klassiek en modern. Zo is er bijvoorbeeld een strakke moderne keuken en een klassieke eetkamertafel.


Ook in de woonkamer tref je weer die geslaagde combinatie van oud en nieuw. Op de vloer ligt sisal vloerbedekking en de muren zijn in een rustgevende grijsblauwe tint geverfd. De fauteuil is voorzien van een opvallende stof en de moderne salontafel met rvc elementen steekt prachtig af tegen de klassieke meubels. Tussen de woon- en de eetkamer is een lichtstraat die uitzicht biedt op de nabijgelegen kerktoren. Via de keuken kom je in de mooie en strak aangelegde stadstuin die ook via de achteringang aan het Kerkplein te bereiken is.



Op de tweede verdieping bevinden zich twee riante slaapkamers. Via de masterbedroom kom je in de luxe open badkamer met een vrijstaand ligbad als blikvanger.



De woning staat voor EUR 419.000 k.k. te koop. Afbeeldingen via Roy Works.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...