maandag 10 september 2012

Paul's ijsboerderij in Wijlre

Foto: Diana Scheilen in LD 24-08-2012

Op een zonovergoten 2e zondag in september besloten wij een bezoekje te brengen aan Paul's ijsboerderij in Wijlre. De ijsboerderij midden in het Zuid-Limburgse heuvelland was ons al door verschillende personen van harte aanbevolen. De hoogste tijd dus om ijsboer Paul op te zoeken. De drukte in de smalle Klapstraat verraadde al dat Paul's ijsboerderij populair is op zo'n fantastische zomerdag als vandaag. Vorig jaar mei opende Paul Bex zijn ijsboerderij. Een van de schuren verbouwde hij tot ijssalon en het kippenhok moest plaatsmaken voor het gezellige terras. De houten meubels timmerde hij zelf in elkaar. Bij Paul's ijsboerderij wordt het ijs dagelijks vers bereid met o.a. fruit uit de streek.

Foto's: Paul's IJsboerderij

Helaas was er geen plek meer op het terras dus besloten wij een hoorntje te kopen bij het tweede verkooppunt achteraan het erf. Hier is een klein winkeltje waar je ook verschillende streekproducten kunt kopen zoals chocolade van de Chocolate Company en ambachtelijke jams van Vianny's. Het ijs was verrukkelijk! Vooral de notenexplosie en het yoghurt-mango ijs zijn echte aanraders. Wij gaan in ieder geval zeker nog een keer terug om de specialiteiten op het terras te proeven. Naast ijs kun je bij Paul's ijsboerderij ook terecht voor een gezellige high tea of voor kinderfeestjes. Zelf Paul's ijsboerderij ontdekken? Je vindt hem in Wijlre aan de Klapstraat nr. 2. Klik hier voor een routebeschrijving.

Afbeelding via

1 opmerking:

  1. ik zie dat je veel houten meubels hebt, ooit al een last gehad van boktor? dit zou ergg vervelend zijn dus probeer het te voorkomen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...