vrijdag 28 september 2012

Fleuramour 2012Eind september vond alweer de 17e editie van het international bloemsierkunstevent Fleuramour, Passion for flowers plaats op de Alden Biesen in het Belgische Bilzen (net over de grens bij Maastricht). Op Fleuramour waren dit jaar wederom nieuwe bloemenvarieteiten, de laatste floristieke en decoratietrends en bruidsbloemwerk te zien. De voormalige landcommanderij vormt een schitterend decor voor alle bloemenpracht. De verschillende zalen van het kasteel en zelfs de kapel waren versierd met de allermooiste creaties van binnen- en buitenlandse topfloristen.Dit jaar zijn er veel bruidswerken te zien. In een van de ruimtes van het kasteel staan bruidsjurken tentoongesteld met prachtig bijpassende bruidsboeketten.


In de tuinen stonden zelfs auto's en koetsen met bruidswerk. Zoals de schattige oude Mini Cooper op de foto hierboven die op de motorkap een schitterend bruidsstuk met kleine groene appeltjes, klimop en vetplantjes heeft. Aan de zijkant van de auto zijn blikjes bevestigd waar miniboeketjes in gemaakt zijn.
Op de binnenplaats was door een florist een prachtig kunstwerk gemaakt van honderden witte orchidee├źn. Ook in de rest van de zalen was er genoeg moois te bewonderen. In de gewelvenkelder was bijvoorbeeld onderstaande creatie te zien. Een tafelkleed "geborduurd" met rozen die opliepen van beginnende knop tot bloeiende bloem. Volgend jaar zal er weer een bloemschikhappening plaatsvinden op de Alden Biesen, en wel van 20 tot en met 23 september 2013. Houd deze site in de gaten voor meer informatie over de bloemschikhappening. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...