zondag 6 mei 2012

Recept - Brownies met hazelnoot






















Brownies zijn een populair soort gebak uit de Verenigde Staten en ze hebben veel weg van chocoladecake. Brownies worden in een lage ovenschaal, bakblik, of op de bakplaat gebakken en dan in vierkante stukken geserveerd. Brownies variƫren in structuur van een luchtige cakestructuur tot compact en kleverig. Je kunt brownies vullen met stukjes chocolade of noten of de brownies bedekken met chocoladeglazuur. In de VS worden ze vaak als dessert geserveerd met een bolletje ijs (de Amerikanen noemen dit 'Brownies a la mode'). Er bestaat ook een variant van brownies die gemaakt wordt zonder chocolade, de zogenoemde 'Blondies'.

Het onderstaande recept levert een meer luchtige soort brownies. Laat ze niet te lang in de oven bakken, anders worden ze droog. 

Voor ongeveer 12 stuks is nodig:
  • 125 gram pure chocolade
  • 100 gram zachte boter of margarine
  • 2 eieren
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram gemalen hazelnoten (of walnoten)
  • bloem en boter om de vorm mee in te vetten
Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een bakblik of ovenschaal in (bijvoorbeeld een bakblik van 20x20) en bestuif met een beetje bloem (klop het teveel aan bloem uit de vorm). Smelt de chocolade in een kom boven een pannetje heet water of in de magnetron. Laat de chocolade iets afkoelen. boter, eieren en suiker met de mixer tot een romig geheel mixen. Vanillesuiker er doorheen mengen. Chocolade door het eimengsel roeren. Bloem, bakpoeder en zout toevoegen en alles tot een glad geheel roeren. Voeg tot slot de noten toe. Bak de brownies ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies afkoelen en snijd ze in vierkante stukken. Eventueel kun je de brownies bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...