vrijdag 7 december 2012

Alternatieve Kerstbomen

Kerstboom van sloophout en kerstboom met knoppen te koop bij Tierlantijn
Kerstmis zonder kerstboom is haast ondenkbaar. Het kerstgevoel komt pas echt los zodra de kerstboom weer in volle glorie opgetogen in de woonkamer staat te sprankelen. Iedereen heeft zijn eigen idee├źn over de boom. De een houd van traditie en gaat voor slingers en ballen in dezelfde kleuren met een piek bovenop. De ander pakt ieder jaar opnieuw uit met een boom in trendkleuren van het jaar. Normaliter zijn er twee kerstboomkampen: kamp kunst en kamp echt. Aanhangers van het eerste kamp kiezen voor praktisch. Moderne kunstkerstbomen staan in enkele minuten klaar om versierd te worden en zijn vaak ook al voorzien van lampjes, wat het leven van de hedendaagse kerstboomoptuiger toch een stuk aangenamer maakt. Het tweede kamp gaat voor het echte werk en trotseert de winterse kou op zoek naar de perfecte nordmann of blauwspar uit de (Intra)tuin. Zo haal je die heerlijke dennengeur in huis maar ook een heleboel dennennaalden die vroeg of laat de vloer zullen vinden.

 
Afbeeldingen via en via
Wil je eens iets totaal anders, dan er behalve kunst of echt ook nog andere soorten kerstbomen. Een voorbeeld van zo'n alternatieve kerstboom is bijvoorbeeld een kerstboom van sloophout zoals je op de eerste twee afbeeldingen ziet. Ben je een groene boom zat? Ook dat is op te lossen met een witte kunstboom. Combineer de witte boom bijvoorbeeld met blauwe kerstballen voor een mooi modern effect (afbeelding linksboven) of ga voor natuurlijk winters wit met wit en zilver (foto rechtsboven).

Afbeeldingen via en viaOok een leuk idee voor een alternatieve kerstboom is een tweedimensionale kerstboom voor op de muur (afbeelding linksboven). Alleen dennenbomen zijn geschikt als kerstboom? Nee hoor, ook andere boomsoorten promoveer je eenvoudig tot kerstboom. Ga bijvoorbeeld voor een blankhouten boompje met kerstballen zoals op de afbeelding rechtsboven. Kerstlampjes en sterren aan de muur in de vorm van een kerstboom zijn een leuke, goedkope en moderne alternatieve kerstboom (afbeeldingen rechtsonder) en zelfs post-it notitiebriefjes kun je omtoveren tot kerstboom (afbeelding linksonder)!

Afbeeldingen via en via

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...