woensdag 16 januari 2013

Binnenkijken - Woon- en werk loft Haarlo

Afbeelding via
De website Onekindesign is een van mijn favoriete designblogs. De blog wordt geschreven door de Canadese Lori die in San Diego als interieurarchitect werkzaam is. Elke dag laat zij haar favoriete interieurs zien op haar website. Laatst las ik dit artikel op de site over een verbouwde kerk in Haarlo.

Architectenbureau Leijh Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen uit Veldhoven ontwierp deze woon- en werkloft. Zij ontvingen de publieksprijs Architectuurprijs Achterhoek 2012 voor dit ontwerp. De open ruimtelijke structuur van de oude kerk is behouden. Ook de oude spanten en de glas-in-lood ramen zijn behouden. De religieuze oorsprong is nog terug te vinden in de details zoals de Engelenwand in de woonkamer (afbeelding boven) en het podium van de kerk in de kantoorruimte (afbeelding beneden).

Afbeelding via

De trap in de woonkamer is multifunctioneel (afbeeldingen beneden). Zij dient als roomdivider tussen de woonkamer en de keuken en als wand voor de inbouwapparatuur in de keuken. De trap is aan de buitenkant bekleed met de oude houten vloerdelen uit de kerk en aan de binnenkant fel rood geverfd (mij iets te heftig, maar zeker een blikvanger!).

Afbeeldingen via


Rondom de kerk is een moderne strakke tuin aangelegd (afbeelding beneden). Meer foto's zijn te zien op de site van Onekindesign en op de site van het Architectenbureau.

Afbeelding via


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...