maandag 14 januari 2013

Goede voornemens, zijn ze er nog?


Heb jij ook goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? En hou jij ze nog steeds vol? Het nieuwe jaar is inmiddels alweer twee weken oud en vele goede voornemens zijn al verbroken. Hieronder enkele tips om ze dit jaar wel vol te houden.

1. Focus. Wij vrouwen staan erom bekend goed te kunnen multitasken, helaas werkt dit niet zo goed bij goede voornemens. Heb jij een aantal goede voornemens voor 2013? Kies er dan één of twee uit waar je je 100% op kunt richten. Blijf dagelijks met je goede voornemens bezig en verlies je doel niet uit het oog. Vaak begin je het jaar vol goede moed maar zorgt het leven van alledag ervoor dat je weer in oude gewoontes vervalt. Volgens onderzoek duurt het 21 dagen om nieuwe gewoontes aan te leren. Hou dus vol! Over een week heb je die nieuwe gewoonte aangeleerd.

2. Wees specifiek. Dus niet "ik ga gezonder leven", maar "ik ga drie keer per week sporten en elke dag twee stuks fruit eten". Maak ook een ‘wat als…dan’-plan om ervoor te zorgen dat je precies weet hoe je de verleiding in specifieke situaties zal weerstaan.

3. Zoek een maatje. Als je samen met iemand anders aan je goede voornemens kunt werken heb je meer kans om te slagen. Je kunt elkaar steunen en motiveren en hebt iemand waar je verantwoording aan moet afleggen.

4. Maak het openbaar. Vertel mensen je goede voornemens, je bent dan sneller geneigd eraan te werken omdat je jezelf de afgang wilt besparen als het je niet lukt.

5. Wees niet te streng. Vaak is het zo dat als je gevoelens onderdrukt, ze veel sterker terugkomen. Bijvoorbeeld als je jezelf alle chocolade ontzegt omdat je zo graag wilt afvallen. Af en toe een klein stukje is echt niet erg. Het zorgt ervoor dat je het makkelijker volhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...