vrijdag 18 mei 2012

Binnenkijken in de buurt - Sint Servaas Klooster Maastricht

Ik zal echt niet de enige zijn die het leuk vind om te kijken hoe het er bij andere mensen thuis uit ziet. Gewoon uit nieuwsgierigheid of om inspiratie op te doen voor je eigen interieur of om te dromen over je toekomstige optrekje. Ook al ben ik momenteel absoluut niet op zoek naar een ander huis, ik vind het toch erg leuk om af en toe op sites zoals Funda te kijken wat er allemaal te koop staat in de regio.

 
Zo staat momenteel in Maastricht, net achter het vrijhof, een monumentaal stadspaleis te koop; het oud kanunnikenhuis uit 1760. Het pand heeft 3 verdiepingen en vrij uitzicht op de St Servaas en de St Jan kerk. Er zijn kelders en zolders, een poortgebouw, een voormalige kapel, een gastenverblijf en een schitterende art-deco oranjerie uit 1920. Voor € 4.975.000 kosten koper is het van jou!


Het gebouw is een rijksmonument en verkeert nog in goede staat. In het huis bevinden zich heel veel authentieke kenmerken in Louis XV, XVI en Neoclassistische stijl met 18e en 19e eeuwse allure. Er zijn prachtige grote raampartijen en klassieke houten trappen. Er zijn wand- en plafondschilderingen en er is een bibliotheek met veel zonlicht en een open haard.

Achter het huis bevindt zich een prachtige romantische serre, verschillende in elkaar overlopende terrassen en een enorme tuin. 


Bron: Funda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...