zaterdag 19 mei 2012

Sieraden creatief opbergen

Bron foto's: via en via

Veel vrouwen zullen het volgende vast herkennen: je bent op zoek naar mooie passende sieraden voor bij de outfit die je net zorgvuldig hebt samengesteld, en ergens in een lade vind je een kluwen in elkaar hangende kralen en kettingen met her en der een verdwaalde oorbel. Hoogste tijd om je sieraden op een fatsoenlijke manier op te bergen! Met een gezonde dosis creativiteit en onderstaande voorbeelden kom je een heel eind.

Op bovenstaande foto's zie je bijvoorbeeld een hele leuke manier om sieraden aan de muur op te hangen. Gebruik mooie knoppen, handgreepjes en haakjes aan de muur (of een, eventueel gestoffeerd, stuk hout als je liever niet in je muren wilt boren) om je sieraden aan uit te stallen. Niet alleen heb je je sieraden altijd makkelijk binnen handbereik, het staat ook nog eens heel leuk in je slaapkamer.

Bron foto's: via en via
 Op internet kwam ik verschillende leuke doe-het-zelf projectjes tegen die schilderijlijsten gebruiken als sieraden opberger. Je kunt hiervoor oude lijsten gebruiken die je eventueel een leuk kleurtje geeft met verf, of gebruik nieuwe lijsten. Bevestig haakjes en/of ijzerdraad aan de binnenkant van de lijst, et voila!

Bron foto's: via en via
Kleine fotolijstjes zijn ideaal om te gebruiken als opberger voor je oorbellen. In plaats van het lijstje aan de muur te hangen kun je het ook neerzetten op een dressoir of kaptafel. Zo'n oorbellenlijstje is heel snel gemaakt. Het ijzerdraad wordt met een nietpistool aan de achterkant vastgemaakt. Op de weblog van de Amerikaanse Kevin en Amanda wordt stap voor stap uitgelegd hoe het oorbellenlijstje op de foto rechtsboven is gemaakt.

Bron foto's: via, via en via
Niet alleen foto- of schilderijlijsten zijn te gebruiken om sieraden op te bergen, ook letterbakken en besteklades kunnen omgetoverd worden tot handige opbergplekken. Schilder de bestekbak of de letterbak in de gewenste kleur of beplak de binnenkant met behang of (cadeau)papier. Bevestig haakjes in de bak, hang hem aan de muur en vul hem met al je sieraden.

Bron foto's: via en via

 Op bovenstaande foto's zie je dat ook 3D fotolijstjes leuk zijn om te gebruiken. Ook houten kistjes geven een leuk effect en zorgen ook voor extra veel opbergruimte. Lege flessen zijn ideaal om armbanden op te bergen. Ga bij antiekzaken op zoek naar mooie knoppen of handgrepen (foto links onder) of gebruik lege spoelen in plaats van knoppen of haakjes (foto rechts onder).

Bron foto's: via en via

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...